donderdag 22 mei 2008

Oef dat gaat net goed

Gisteren een mooie trip gemaakt, maar daarover zo meer. Eergisteren de zaken zo achter gelaten dat we nog ongeveer een uurtje nodig hebben om alles op orde te krijgen. Die trip kan makkelijk doorgaan donderdagochtend dat uurtje en klaar (Afrikaans uurtje dus dat zullen er wel drie worden). Ja hoor bij het wakker worden, geen licht, iets wat heel normaal is in Africa om 6 uur in de ochtend, lastiger is dat de daarvoor bedoelde knopjes niet het gewenste resultaat opleveren, de lamp gaat niet branden. Besluiten te wachten tot er spanning is en pakken alvast wat koffers in. Lastig, al dat overgewicht door die Djembe's, de buren zullen er blij mee zijn. Maar eerst de trip:


Om 8:00 uur klaar voor vertrek en op pad. Via het mangrove gebied (1) op naar het viswater. Hengels uit (2) en.... Laat het nu gebeuren dat hij die nog nooit een andere vis heeft gevangen dan een voorn van 20 centimeter beet heeft. Hartslag naar ver boven de 200 en inhalen maar (3).

Matthijs presteert het om een baracuda van ruim 7 kilo binnen te halen (4). Natuurlijk is de baracuda met zorg behandeld door de kok en smaakte geweldig.
Onderdeel van de trip was een bezoek aan Boune, een dorpje met 167 inwoners dat alleen per boot bereikbaar is. De Holy Women (5) is daar de belangrijkste inwoonster en haar met een bezoek vereren is dan ook een plicht. Zij regeert, als een soort koningin, het hele district wat loopt tot ver in Gambia. Zij heeft ons een opdracht gegeven, die wij zeker zullen uitvoeren en heeft haar zegen uitgesproken.


Nu is iedereen hard aan het werk, straks meer.

Geen opmerkingen: